IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
14:19 | 17 ноември 2018
Обновен: 21:58 | 1 март 2024

След оставката: „Атака” с един по-малко в НС

Кой ще стане вицепремиер на мястото на Валери Симеонов

По материала работи: Слав Велев
След оставката: „Атака” с един по-малко в НС

Миглена Александрова от „Атака” ще е депутатът, който трябва да напусне народното събрание след решението на лидера на НФСБ Валери Симеонов да напусне правителството.

 

Така в рамките на групата на „Обединени патриоти” ВМРО остава с 11 депутати, докато НФСБ ще са с 9, а „Атака” – със 7.

 

 

Кой ще го замести в кабинета? Спрягат се различни варианти – Борис Ячев от НФСБ, Явор Нотев от „Атака” и даже Волен Сидеров. Всеки от тези варианти има своето логично обяснение – от една страна, Ячев е съпартиец на Симеонов; от друга, висок пост за опитния и считан за по-скоро умерен Нотев пък би могъл да компенсира промяната в съотношението на силите в парламентарната група; а от трета сложните отношения между Сидеров и Симеонов трудно ще направят от тях добър екип в пленарна зала.

 

 

Днес в „Тази събота” зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов посочи, че националистите трябва сами да решат кого ще издигнат за вицепремиер. Той допълни, че оставката не разбива управленската конфигурация, а даже я стабилизира.

 

За да се задвижи целият процес, обаче, трябва оттеглянето на Валери Симеонов да бъде гласувано от депутатите. Все още няма насрочена дата.

 

btvnovinite.bg

 

Коментари

Новини Варна