Цвета Караянчева заедно с парламентарна делегация е на официално посещение в Япония
Визитата е по покана на председателя на Горната камара на парламента на страната Чуичи Дате
Публикувана: 18 Nov 2018 | 16:14
Снимка: Vlastta.com

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е начело на парламентарна делегация, която е на официално посещение в Япония, съобщават от пресслужбата на Народното събрание.

 

Цвета Караянчева ще бъде приета на специална аудиенция в императоракия дворец от Негово Величество императора на Япония Акихито в понеделник, 19 ноември 2018 г. Българската парламентарна делегация е на официално посещение в Япония на 19 и 20 ноември 2018 г. Визитата е по покана на председателя на Горната камара на парламента на Япония Чуичи Дате.

 

В състава на делегацията са заместник-председателят на Групата за приятелство България – Япония Ихсан Халил, членовете на групата Димитър Данчев, Николай Александров и Пламен Христов, както и заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев.

 

 

Председателят на българския парламент и водената от нея делегация ще се срещнат с председателя на Камарата на съветниците (Горната камара) на парламента на Япония Чуичи Дате. По-късно Цвета Караянчева ще разговаря с председателя на Камарата на представителите (Долната камара) на парламента на Япония Тадамори Ошима.

 

Българските парламентаристи ще се срещнат с министър-председателя на Япония Шиндзо Абе. Те ще разговарят също с групите за приятелство с България в Горната и в Долната камара на парламента на Япония.

 

Програмата на посещението предвижда среща c председателя на Комитета за Европа на Японската бизнес федерация Хитоши Очи и с ръководството на Японо – българската асоциация.

 

Цвета Караянчева ще посети библиотеката на японския парламент, където ще подари книги за културата и историята на България.

 

Investor.bg

 

Четете още:

 

Сидеров предложи Каракачанов също да подаде оставка

 

 

Още от: Политика

Коментари ( 0 )