Майките на деца с увреждания: Оставката на Симеонов е само началото
Вера Иванова и Ирена Юручка за продължаващите протести и опитите за политизиране на исканията им
Публикувана: 19 Nov 2018 | 10:00
Снимка: Offnews

Оставката на Валери Симеонов е само началото и малка спечелена битка от майките на деца с увреждания. Те обаче са готови да протестират, докато оставката на лидера на НФСБ бъде приета в Народното събрание.Това стана ясно от думите на Вера Иванова от инициативата "Системата ни убива" в студиото на Bulgaria ON AIR. Майките очакват и гласуването на предложените промени в Закона за интеграция на хората с увреждания."Толкова пъти сме лъгани, толкова пъти ни е обещавано...", отбеляза Вера Иванова.В редиците на  протестиращите майки се появиха взаимни обвинения за преследване на политически интереси и задкулисие. Иванова подчерта, че разделение няма, но се появяват майки, които нямат деца с увреждания и преследват други цели. По думите ѝ те са започнали да обикалят медиите от тяхно име и да говорят каквото си искат."Ние сме майки, които нямаме политически цели и мисли, за да реагираме на такава ситуация", уточни Вера Иванова."Много е тежко, защото 6 месеца сме нападани от кого ли не. На всяка изява обясняваме, че сме аполитични и сме там единствено заради децата си", каза от своя страна Ирена Юручка от "Системата ни убива".Тя подчерта, че хорото на Орлов мост след новината за оставката на Симеонов, е нормална човешка реакция и не смята, че това е нещо лошо.


"Ние сме хора като вас, също изпитваме радост и болка. Обществото трябва да приеме, че ние не сме по-долна класа. Борим се това общество да е едно. Не искаме да ни съжаляват и само да плачем", обясни Юручка в "България сутрин".


Майките на деца с увреждания се надяват да променят системата, с което да променят и надписа на своите тениски "Ситемата ни убива". Надяват се в скоро време да заменят черните тениски с бели.


Bgonair 

 

Четете още:

 

Менда Стоянова, изненадана от позицията на Сидеров

 


 

Още от: Политика

Коментари ( 0 )