IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
17:07 | 20 ноември 2018
Обновен: 18:33 | 21 март 2024

Популистите и националистите нямат шанс в Европа

Това заявиха във Варна посланиците на Франция и Германия

По материала работи: Ставри Таргов
Почетният консул Недялко Неделчев(в средата) с посланиците на Франция Ерик Льобедел(вляво) и на Германия Херберт Салбер.

Популистите и националистите нямат шанс в Европа, затова е важно на предстоящите догодина европейски избори да сме обединени, а умерените политически сили да доведат до край европейския проект.

 

Зад това мнение се обединиха посланиците на Франция и Германия у нас Ерик Льобедел и посланик Херберт Салбер.

 

Те бяха на посещение във Варна по повод годишнината от създаването на почетното консулство на двете страни в морския ни град.

 

Немско-френското сътрудничество е силно развито и в България. Доказателство за това е планът за действие, който обсъдихме преди две седмици на работен обяд. Това сподели посланик Ерик Льобедел.
„Ние сме обединени – посланиците на Германия и Франция и всички екипи. Направихме план за действие, който да заздрави френско-немските отношения в България. Той е в сферите на политиката, културата и дипломацията“, добави той.

 

Ако се заслушаме в речите на канцлера на Германия Меркел и на президента на Франция Макрон, може да отчетем, че и двамата очакват нов порив в Европа, каза посланик Салбер.  „Това е свързано с различни политически идеи, например обща дивизия, укрепването на еврозоната, за да може Европа да реагира по-добре на кризи, но и за да укрепне влиянието й навън.

 

Всички имаме да преодоляваме проблеми, няма защо да го отричаме. Но точно когато ситуацията е най-тежка, трябва да знаем своята стойност“, каза още той.  

 

С Франция сме на едно мнение, че Европа трябва да върне своя цъфтеж, подчерта немският посланик и добави, че именно поради тази причина са важни независимостта на съдебната система и свободата на словото в България.

 

ЕЛЕНА КИРОВА

 

Още по темата  Почетното консулство на Франция и Германия във Варна чества годишнина

Коментари

Новини Варна