Заседанието на малката коалиция приключи без име за вицепремиер
„Коалицията Обединени патриоти“ остава, заяви Волен Сидеров
Публикувана: 20 Nov 2018 | 18:39

Заседанието на коалицията „Обединени патриоти“ с участието на лидерите на ВМРО, Атака и НФСБ, приключи в сградата на Министерския съвет без посочено име кой ще замени на вицепремиерския пост подалия оставка Валери Симеонов.

 

По-рано следобед пръв сградата на МС напусна лидерът на Атака Волен Сидеров, придружаван от колегата си депутат Десислав Чуколов.

 

 

Единственото, което каза, бе, че коалицията "Обединени патриоти" остава и кой ще бъде следващият вицепремиер, ще реши премиерът Бойко Борисов.

 

„Коалицията Обединени патриоти“ остава, няма никакъв проблем, не виждам защо се вълнувате. Оставаме във властта. Всичко изчистихме, всичко е наред. Всичко е прекрасно! Нямам нищо специално какво да ви кажа. Премиерът и вицепремиерите ще ви кажат останалото. Аз само един прост депутат. Благодаря за вниманието! Всичко е наред“, каза Сидеров.

 

Тази сутрин лидерите на партиите от „Обединени патриоти“ проведоха среща с премиера Бойко Борисов. На обяд започна и заседанието на малката коалиция.

 

В сградата на МС освен лидерите на Атака, НФСБ и ВМРО, пристигнаха и депутатите от партията на Валери Симеонов - Борис Ячев, Християн Митев, Валентин Касабов и Славчо Атанасов.

 

За поста вицепремиер на мястото на Валери Симеонов към момента се спрягат най-много двама души - Мариана Николова, която към момента е началник на кабинета на вицепремиера в оставка, и депутатът Християн Митев. И двамата са юристи.

 

dariknews.bg

Още от: Политика

Коментари ( 0 )