IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
22:08 | 2 декември 2018
Обновен: 17:49 | 10 април 2024

Нинова с делегация на БСП в Лисабон, дава рамо на Станишев

Очаква се той да бъде преизбран за шеф на ПЕС

По материала работи: Юлиян Атанасов
Нинова с делегация на БСП в Лисабон, дава рамо на Станишев

Архив: Булфото

Тежка делегация изпраща БСП на конгреса на ПЕС, на който се очаква Сергей Станишев да бъде преизбран за президент. Висшият форум на европейските социалисти ще се събере в Лисабон в края на седмицата.Делегацията на БСП ще води лично соцлидерката Корнелия Нинова, пише "24 часа". Това е знак към Станишев, коментираха запознати. Нинова и лидера на ПЕС бяха в много обтегнати отношения покрай Истанбулската конвенция, има напрежение и във връзка с подредбата на бъдещата лява листа за евроизборите догодина. Затова и до последно не бе сигурно дали соцлидерката ще отиде на конгреса за преизбирането на Станишев.

 

Заедно с Нинова в Лисабон ще са и двамата й заместници Кирил Добрев и Деница Златева, която е и зам.-шеф на Обединението на жените социалистки. В делегацията са лидерът на младежите Николай Бериевски и членовете на Изпълнителното бюро Вяра Емилова и Атанас Зафиров.Очаква се Нинова да направи изказване в панела за социално-икономически политики.За Лисабон ще пътува и група млади активисти, които ще се включат в съпътстващите конгреса събития на ПЕС, като обучението за предизборни кампании.

 

dnes.bg

Четете още: Протест в София за свобода на вярата в България

Коментари

Новини Варна