IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
10:31 | 2 декември 2018
Обновен: 19:30 | 12 април 2024

Петър и Петър конкуренти на Манолова за номинацията на БСП

Официален кандидат обаче няма да има преди юни

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Offnews

БСП обсъжда няколко имена за кандидат-кмет на София на изборите през есента на следващата 2019 година, като сред тях е и това на омбудсмана Мая Манолова, призна в събота лидерът на градската организация на партията в столицата Калоян Паргов.


Много имена се спрягат и вътре, и вън от партията. Ще изчакаме да видим резултата на различните партии след европейския вот и след това ще обявим това решение. Имаме поне три – четири кандидати, които на този етап, предвид рейтинга на г-жа Фандъкова, се съизмерват с нея. И сред тях е и г-жа Манолова, но има и други", каза Паргов по време на 4-тото заседание на XIII-ата Конференция на Софийската градска организация на БСП.


Кои обаче са другите спрягани имена, освен Манолова? Шефът на парламентарната икономическа комисия Петър Кънев и евродепутатът Петър Курумбашев са сред имената, които неофициално се коментират в БСП, съобщава "24 часа". Самият Паргов също по всяка вероятност ще бъде сред номинираните.


Мая Манолова и Елена Йончева са единствените, за които се говореше, че се обсъждат, макар и неофициално. Макар и да отказва коментар по темата, омбудсманът е сменила адресната си регистрация от Кюстендил с такава в софийския квартал “Лозенец”, където живее от няколко години, твърди изданието.


И все пак от столетницата първо ще изчакат резултатите от евровота през май и едва тогава ще се спрат окончателно на своя кандидат за София. Калоян Паргов обаче вече обяви, че предвид рейтинга на Йорданка Фандъкова имената, които се обсъждат, се съизмерват с нея.


Dnes.bg


 

Коментари

Новини Варна