IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
14:21 | 8 декември 2018
Обновен: 18:06 | 31 декември 2023

Борисов до Станишев: Давате поводи за гордост на България!

Поздрави го за преизбирането като лидер на ПЕС

По материала работи: Слав Велев
Борисов до Станишев: Давате поводи за гордост на България!

Радостен съм, че българин е председател на второто най-голяма политическо семейство в Европа. Продължавайте да давате поводи за гордост на България".

 

Това написа премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в поздравително писмо до Сергей Станишев след преизбирането му за трети мандат като председател на ПЕС на конгреса в Лисабон късно в петък.

 

Станишев отново е лидер с внушително мнозинство от гласовете на 83,9% от делегатите и така ще постави рекорд начело на европейските социалисти.

 

„Пожелавам ви здраве и успех в третия ви последователен мандат като председател на ПЕС“, написа Борисов.

 

"Избирайки ви за трети пореден път за свой лидер, социалистите в Европа ясно показаха каква е оценката им за свършената от вас работа. Твърдо вярвам, че демокрацията е най-голямото благо на съвременното ни общество, а неделима част от демократичния процес е опозицията. Вашата роля на колектив към властимащите носи големи отговорности и аз съм уверен, че вашият безценен опит ще бъде истински компас за всички европейски социалисти", написа още премиерът до Станишев.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна