IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
18:03 | 13 януари 2019
Обновен: 12:51 | 15 април 2024

Цветанов не ще да е евродепутат. Иска повече Европа в България

Евроизборите са сериозен тест за цяла Европа, смята председателят на ПГ на ГЕРБ

По материала работи: Слав Велев
Цветанов не ще да е евродепутат. Иска повече Европа в България

Снимка: Булфото

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че няма никакви амбиции и намерения да става евродепутат. В интервю пред БНР той уточни, че партията си е поставила като задача да има минимум шестима евродепутати на предстоящите избори тази пролет.Участващите в листата ще бъдат избрани след номинационни събрания, но по думите на Цветанов при всички случаи ще има и нови лица."Евроизборите са сериозен тест за цяла Европа. Трябва да има повече Европа в България и повече България в Европа. Това ще го направим от ГЕРБ с т.нар. граждански диалог "Европа в нашия дом", за да можем да покажем, че заедно европейските, националните и местните политики успяваме да променяме средата за живеене и всеки може да инвестира и да получи своята лична и професионална реализация. Образованието ще бъде един от акцентите ни в тази кампания", посочи бившият вътрешен министър.

 

Той подчерта, че оценката на гражданите за управлението ще бъде дадена на предстоящите избори – европейски и местни. Според Цветанов обаче промяната в начина на живот през годините е осезаема.Лидерът на ПГ на ГЕРБ отново коментира и противопоставянето между президент и кабинет. "Всички конфликти и реплики в публичното пространство са свързани само с инициативата за подобно противопоставяне от президента. Ние нямаме абсолютно никакви такива изказвания. Никога не сме залагали на противопоставяне. ГЕРБ доказа, че правим кампанията лице в лице, държим да има диалог, ние сме тези, които можем да направим необходимия консенсус и да защитим националния интерес", категоричен бе Цветанов. Той упрекна президента, че не намира време да отиде в парламента.

 

"Нека прагматизмът да заглуши популизма и политическите аргументи да вземат връх над заклинанията, които чуваме през последните няколко месеци от опозицията, БСП. Трябва да имаме повече каузи, върху които да се обединяваме", заяви още шефът на депутатите от ГЕРБ.Според него предложението за започване на преговори със САЩ за закупуване на 8 изтребителя F-16 ще получи подкрепа в парламента. "Това, което се предлага от работната група и беше прието от МС, смятам, че това е възможният най-оптимален вариант и нещо, с което страната ни би могла да се гордее след десетилетия. Това е инвестиция в сигурност", категоричен бе Цветанов.

 

dnes.bg

Четете още: Църква остана без камбана

Коментари

Новини Варна