Организирането на втори референдум за Брекзит би отнело година
Това се казва в официален правителствен документ, представен на депутати, заяви източник от канцеларията на премиера Тереза Мей
Публикувана: 17 Jan 2019 | 20:14

Организирането на втори референдум за членството на Великобритания в Европейския съюз ще отнеме около година. Това се казва в официален правителствен документ, представен на депутати, заяви източник от канцеларията на премиера Тереза Мей, цитиран от Ройтерс.

 

По-рано говорителка на Мей каза пред репортери, че документ от една страница е бил показан на депутати по време на срещи, целящи намиране на начин да се придвижи напред процедурата по излизането от ЕС.

 

По думите на говорителката документът е бил "илюстративен и нашата позиция, разбира се, е, че няма да има втори референдум".

 

Мей имаше срещи с депутати от всички партии в опит да намери изход от задънената улица с Брекзит, след като планът, който бе договорила с ЕС, бе категорично отхвърлен от парламента във вторник.

 

Въпреки че Мей многократно отхвърли идеята за втори референдум, кампанията за организиране на такова допитване се радва на подкрепата на някои депутати, отбеляза Ройтерс.

 

Dariknews.bg

 

Четете още:  

Коментари ( 0 )