IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
21:54 | 17 януари 2019
Обновен: 13:29 | 21 април 2024

Вучич към Путин: Искаме най-добрия газ - руският

Русия ще инвестира $1,4 млрд. в инфраструктурата на Сърбия

По материала работи: Слав Велев
Вучич към Путин: Искаме най-добрия газ - руският

Сръбският президент Александър Вучич заяви днес на пресконференция, че се работи по изграждането на "Турски поток" през Сърбия и Сърбия иска за своите граждани най-добрия и най-евтин газ, а това е руският газ, съобщи сръбската държавна телевизия РТС.

 

Попитан дали е било обсъждано продължението на "Турски поток" и какво може да попречи на реализацията на проекта с оглед на натиска върху Сърбия от страна на ЕС, Вучич каза, че Сърбия очаква много от "Турски поток", много е било направено досега и много процедури са завършени.

 

Не знам какъв е натискът върху някои други, през чиито територии газопроводът "Турски поток" трябва да премине, със Сърбия Русия не е имала този вид проблем. Ние не се поддаваме на такъв вид натиск, нашият народ трябва да получи газ, нашите предприятия трябва да получат газ, заяви сръбският президент, пише БТА.

 

Той припомни, че Сърбия досега е получавала газ през Украйна и Унгария, но планът е в бъдеще да получава газ от "Турски поток" през България и заради това се гради този газопровод. За Сърбия това е от изключително значение, посочи Вучич.

 

Русия е готова да инвестира около 1,4 милиарда долара в развитието на инфраструктурата в Сърбия за прокарване на газопровода "Турски поток“ през страната, заяви Владимир Путин.

 

"Ние със Сърбия планираме общи проекти, касаещи развитието на инфраструктурата, включително транзитната инфраструктура на сръбската територия, ние сме готови да инвестираме в нея необходимите ресурси, те ще възлязат на около 1,4 милиарда долара", каза руският лидер, отговаряйки на въпроса за възможността за удължаване на газопровода „Турски поток” през Сърбия.

 

Държавният глава отбеляза, че Русия е готова да натовари както „Северен поток, така и „Турски поток“, като все още ще има възможности за запазване на транзита през Украйна.

 

Dnes.bg

 

Четете още:  

 

 

Коментари

Новини Варна