IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
09:22 | 20 януари 2019
Обновен: 14:52 | 11 януари 2024

Джамбазки и Сидеров склонни да са в една листа

Ще се размине ли кризата с листата при ОП?

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Bgnews

Кризата в "Обединени патриоти" с листата за предстоящите през май евроизбори почти сигурно ще се размине, пише "24 часа", цитиран от Dnes.bg.


Пред риска малката коалиция да се разпадне - така, както стана в миналия мандат с Реформаторския блок, от което да пострада и голямата - на ГЕРБ в случая с ОП, оставила на заден план надпреварата между враждуващите ѝ крила. За да не повторят провала на РБ от последните парламентарни избори, когато се явиха разделени и не прескочиха бариерата за Народното събрание, патриотите вървели към "мир през зъби".


За лидера на парламентарната група Волен Сидеров в медийното пространство от месеци се говори, че иска да се кандидатира за евродепутат. Той обаче досега не е заявил дали има такива амбиции, защото така или иначе до такъв разговор в коалицията ОП все още не се е стигнало.


Другият спряган водач - зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който и в момента е член на Европейския парламент, пък нямал никакви притеснения на кое място ще е вписан в нея. Причината - той бил достатъчно популярен и харесван и за него не било никакъв проблем да дръпне нагоре чрез номера на преференцията.


Четете още: Внесоха законопроекта за ратификацията на Договора от Преспа в гръцкия парламент
 

Коментари

Новини Варна