IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
21:03 | 20 януари 2019
Обновен: 10:28 | 9 април 2024

Тръмп със съвет срещу зимните бури: Не излизайте!

Американският президент се пошегува с глобалното затопляне

По материала работи: Юлиян Атанасов
Тръмп със съвет срещу зимните бури: Не излизайте!

Президентът на САЩ Доналд Тръмп прикани днес американците, засегнати от зимните бури, да бъдат внимателни, предадоха АП и ТАСС."Бъдете внимателни и се опитайте да не излизате от къщи. Голяма част от страната страда от изключителни снеговалежи и почти рекордни студове", написа Тръмп в "Туитър". В текста той отбеляза, че "няма да е лошо, ако сега имаме малко от доброто старо Глобално затопляне".

 

Тръмп често е изказвал съмнения в научните аргументи за съществуването на глобалното затопляне. Той и преди е смесвал краткосрочни модели на атмосферните условия с дългосрочните промени в климата, въпреки че това противоречи на т. нар. Национална оценка на климата, изготвена от Белия дом, отбелязват агенциите.Зимните бури в североизточните и централните райони на САЩ причиниха на места най-ниските температури за сезона и обилни снеговалежи вчера и тази сутрин. В северната част на щата Ню Йорк снежната покривка достига 28 см, а части от Нова Англия са засипани от близо 60 см сняг.

 

Комбинацията от дъжд и температури под нулата предизвика объркване на въздушния трафик, като днес из страната бяха отменени близо 5000 полета, а вчера броят им беше 6700.Първият голям снеговалеж за годината в столицата Вашингтон и близките щати Мериленд и Вирджиния парализира работата на компании и институции и доведе до транспортен хаос. Властите в засегнатите от стихията райони препоръчват на хората да се въздържат от пътувания с личните си автомобили. (БТА)

 

Четете още: Сблъсъци на масовия протест в Атина срещу договора за името

 

Коментари

Новини Варна