IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
09:07 | 21 януари 2019
Обновен: 12:03 | 28 февруари 2024

300 нови договора между Лондон и ЕС при твърд Brexit!?

Най-спешните теми: Транспорт, икономика, социална политика

По материала работи: Слав Велев
300 нови договора между Лондон и ЕС при твърд Brexit!?

С напускането на Европейския съюз Великобритания излиза от 300 споразумения, които в момента регламентират всичко между България и Лондон на европейска основа. Заради това страната ни трябва да подготви нови договори, които да бъдат сключени между двете държави при Брекзит без сделка.

 

За това е предупредила вицепремиерката и външна министърка Екатерина Захариева на последното заседание на Министерския съвет.

 

"Най-спешните неща, ако се отиде наистина на излизане на Великобритания без сделка, което, за съжаление, се очертава все по-вероятно, са да се подготвим за двустранни преговори въпреки усилията на всички да се постигне общ подход. Работим съвместно с министерствата на транспорта, на труда и социалната политика, на вътрешните работи, на икономиката. Имаме проекти на евентуални двустранни споразумения и трябва да сме наистина готови за най-лошия вариант – излизане на Великобритания без сделка", обяснила Захариева според стенограма от заседанието на правителството.

 

Досегашните двустранни споразумения между България и Великобритания са прекалено стари и реално не би могло да се работи на тяхна основа, предупредила още Захариева. Така например, ако няма сделка, реално би трябвало да се прекратят всички полети между София и Острова, защото според споразумението те се изпълняват от БГА "Балкан", дадоха пример дипломати.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна