IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
14:38 | 10 февруари 2019
Обновен: 05:33 | 13 април 2024

ВМРО няма да подкрепи ГЕРБ за запазване състава на ЦИК

За да бъде отложен изборът, трябва да има достатъчно сериозни мотиви, твърди Искрен Веселинов

По материала работи: Пламен Янков
ВМРО няма да подкрепи ГЕРБ за запазване състава на ЦИК

Трябва да се спази законът и да се започне процедура за подновяване състава на ЦИК. Това заяви пред БНР депутатът от ВМРО Искрен Веселинов – зам.-председател на Парламентарната група на „Обединени патриоти“. 

Преди дни БСП напомниха, че мандатът на Централната избирателна комисия изтича и поискаха да се проведе избор за нови членове. От ГЕРБ обаче са на мнение, че не е добре това да става преди изборите за Европейски парламент и сегашният състав може да продължи да изпълнява функциите си.


 
„За да бъде отложен изборът, трябва да има достатъчно сериозни мотиви. За нас във ВМРО законът трябва да се изпълнява. Не виждаме сериозна причина да нарушаваме закона и да отлагаме избора“, обясни Веселинов в предаването „Неделя 150“. Депутатът изрази надежда, че в „Обединени патриоти“ ще бъдат проведени разговори и ще бъдат предложени съвместно членове за Комисията.
 

Относно предложените от ГЕРБ промени в Изборния кодекс и обвиненията на БСП, че това ще доведе до изкривяване на изборните резултати, Веселинов заяви, че това са поредните пропагандни тези на БСП. „Не смятаме, че има такъв драматизъм, какъвто се опитва БСП да обрисува“, посочи той.
 

От ВМРО са против промяна в кодекса, според която се връщат номерата на партиите в бюлетините. Според него именно липсата на номера в бюлетината би намалило броя на купения вот. Предстоят разговори с ГЕРБ по този въпрос, за да не предлагат тази промяна, каза Веселинов.

Investor.bg

 

Коментари

Новини Варна