IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
16:18 | 11 февруари 2019
Обновен: 14:07 | 9 февруари 2024

Томислав Дончев: Готови сме за хибридни атаки на изборите

Вицепремиерът призова да бъде избран нов състав на ЦИК

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Investor.bg, архив

Вицепремиерът Томислав Дончев коментира пред медиите опасността от хибридни атаки у нас във връзка с предстоящите избори. И допълни, че е нормално държавата да очаква и да е готова за всякакъв тип опити за зловредно вмешателство в изборния процес. Той припомни, че при изборите през 2015 г. е имало такива атаки.


Дончев отбеляза, че ще бъдат взети мерки, включително в областта на киберсигурността, и ще бъде направено всичко, за да се подсигури сигурността на изборите.


Вицепремиерът беше свидетел по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов, който е подсъдим за договор сключен за доставка на ваксините "Пентаксим", "Еувакс Б" и "Тетадиф", като щетата за бюджета била над 300 млн. лв., припомня БТА.


Томислав Дончев каза още, че няма информация дали Венецуелската държавна петролна компания е опитала да прехвърли пари в България чрез брокерска къща, но щял да провери дали има такъв сигнал и данни.


Той коментира и темата с ЦИК, като посочи, че е редно, ако е изтекъл мандатът на комисията, да бъде избран нов състав, но отбеляза, че има и други варианти като този мандатът на действащия състав да бъде удължен с решение на НС.
 

Dnes.bg
 

Коментари

Новини Варна