Томислав Дончев: Готови сме за хибридни атаки на изборите
Вицепремиерът призова да бъде избран нов състав на ЦИК
Публикувана: 11 Feb 2019 | 16:18
Снимка: Investor.bg, архив

Вицепремиерът Томислав Дончев коментира пред медиите опасността от хибридни атаки у нас във връзка с предстоящите избори. И допълни, че е нормално държавата да очаква и да е готова за всякакъв тип опити за зловредно вмешателство в изборния процес. Той припомни, че при изборите през 2015 г. е имало такива атаки.


Дончев отбеляза, че ще бъдат взети мерки, включително в областта на киберсигурността, и ще бъде направено всичко, за да се подсигури сигурността на изборите.


Вицепремиерът беше свидетел по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов, който е подсъдим за договор сключен за доставка на ваксините "Пентаксим", "Еувакс Б" и "Тетадиф", като щетата за бюджета била над 300 млн. лв., припомня БТА.


Томислав Дончев каза още, че няма информация дали Венецуелската държавна петролна компания е опитала да прехвърли пари в България чрез брокерска къща, но щял да провери дали има такъв сигнал и данни.


Той коментира и темата с ЦИК, като посочи, че е редно, ако е изтекъл мандатът на комисията, да бъде избран нов състав, но отбеляза, че има и други варианти като този мандатът на действащия състав да бъде удължен с решение на НС.

 

Dnes.bg
 

Коментари ( 0 )