Благодарение на Емил Радев се улесни борбата срещу тероризма
Варненският евродепутат договори компетентните разследващи органи да имат достъп до банковата информация при сериозни престъпления
Публикувана: 12 Feb 2019 | 12:04

Евродепутатът от Варна Емил Радев успя да договори в Европейския парламент мерки, които ще улеснят борбата на службите срещу тероризма и сериозната престъпност.

 

"Като главен преговарящ от страна на Европейския парламент и автор на доклада за достъп до финансова информация, тази сутрин постигнах споразумение с румънското председателство и Европейската комисия за подобряване борбата срещу тероризма и сериозната престъпност. По-конкретно, компетентните разследващи органи ще имат достъп до банковата информация за борба срещу сериозните престъпления. Ще бъде подобрен обменът на информация между правоохранителните органи и звената за финансово разузнаване, както и сътрудничеството с Европол. Освен това за първи път ще има ясно правно основание в европейското законодателство за обмен на финансова информация между звената за финансово разузнаване относно борбата срещу тероризма и организираната престъпност, свързана с тероризъм. Тази директива е изключително важна за подобряване на сътрудничеството в рамките на ЕС, нещо, за което съм настоявал многократно този мандат, особено в контекста на терористичната заплаха в Европа", написа Емил Радев във "Фейсбук".

 

Още по темата: Пакетът "Мобилност" не отива в пленарна зала на Европейския парламент

Коментари ( 0 )