IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Политика
21:47 | 12 февруари 2019
Обновен: 18:18 | 7 април 2024

Македония официално е преименувана на Северна Македония

Правителството заяви това в комюнике

По материала работи: Слав Велев
Македония официално е преименувана на Северна Македония

Македонското правителство съобщи, че държавата официално е преименувана на Северна Македония по силата на споразумението за нормализиране на отношенията с Гърция, което й дава и възможност за присъединяване към НАТО, предаде АП.

 

Правителството заяви в комюнике, че държавата официално се нарича Република Северна Македония. "Условията за влизане в сила на поправките в конституцията на Република Северна Македония са налице. Те влизат в сила днес, 12 февруари 2019 г., със съобщение на правителството в "Държавен вестник", гласи комюникето, цитирано от АФП.

 

Скопие ще уведоми Организацията на обединените нации (ООН) за промяната на името в близките дни и това име ще бъде използвано в цял свят, каза говорител на външното министерство.

Правителствен служител каза пред АП, че от сряда - 13 февруари, новото име ще бъде изписано на пътните знаци - първо на пътния знак на границата с Гърция.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна