IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
12:27 | 20 февруари 2019
Обновен: 15:00 | 15 април 2024

Лавров: Западът безцеремонно всмуква Балканите в НАТО

Не се съобразява с волята на народите в страните от региона

По материала работи: Слав Велев
Лавров: Западът безцеремонно всмуква Балканите в НАТО

Западът безцеремонно всмуква Балканите в НАТО, без да се съобразява с волята на народите в страните от региона, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

 

"Западът провежда безцеремонна политика на всмукване на този регион в НАТО, без да се съобразява нито с волята на народите в съответните страни, нито с уроците на историята, нито с елементарното дипломатическо приличие", каза Лавров.

 

Той говори в Дипломатическата академия на руското външно министерство на конференция, посветена на паметта на бившия представител на Русия в ООН Виталий Чуркин.

 

Лавров отбеляза, че Русия отдавна и настойчиво призовава към завръщане към основните принципи на международния живот, фиксирани н Хартата на ООН и документите на ОССЕ: суверенно равенство на държавите, ненамеса във вътрешните работи, неприлагане на сила или заплаха със сила, разрушаване на споровете изключително с мирни средства.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна