IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
10:27 | 20 февруари 2019
Обновен: 17:05 | 10 април 2024

НС заработи и без БСП, захвърчаха обвинения за бойкота

БСП предава братска Македония, скочи патриотът Юлиян Ангелов

По материала работи: Слав Велев
НС заработи и без БСП, захвърчаха обвинения за бойкота

 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 

Депутатите от левицата изпълниха заканата си и не дойдоха в парламента.

 

Въпреки че днес народните избраници ще ратифицират протокола за присъединяването на Протокола за присъединяването на Северна Македония към НАТО, левицата предпочете да не участва в заседанието. С това обаче си навлякоха гнева на управляващите.

 

Юлиян Ангелов от ОП обвини социалистите, че предават интересите на България, защото при такива важни решения трябва да присъстват.

 

"БСП предава братска Македония", скочи той.

 

Според него без значение какви са вътрешните партийни отношения важното е когато има общ национален интерес, той да бъде защитен.

 

"Надявам се да имат обяснение, ако ли не обяснение ще го дават на българските избиратели, защото абдикират от важните решения за нас, за Македония", настоя Ангелов.

 

Константин Попов от ГЕРБ също упрекна левицата, че партийното е взело превес над национално отговорното.

 

"Сигурен съм, че БСП ще съжаляват, че са пропуснали този ден", коментира той.

 

Решението на червените да напуснат парламента беше взето от Националния съвет на партията.

 

Лидерът на левицата Корнелия Нинова постави условия на управляващото мнозинство, което според нея е ГЕРБ, ДПС, Обединени патриоти и понякога "Воля".

 

Народното събрание се ползвало едва с 8% доверие, а и там не се правели закони, а само "задкулисни партийни договорки". Това беше един от аргументите на Корнелия Нинова за предложението БСП да напусне Народното събрание.

 

"Вместо там да се правят и коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани, се прави тежък лобизъм... Предложихме своята алтернатива с алтернативен бюджет, с алтернативни закони. Нищо от това не се приема", мотирива се тя.

 

Dnеs.bg

Коментари

Новини Варна