IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
09:56 | 21 февруари 2019
Обновен: 05:06 | 20 март 2024

Над 1 000 мобилизирани полицаи за протест на опозицията в Албания

Според председателя на албанския парламент Грамоз Ручи, политическата ситуация все повече "се влошава напоследък, което е в ущърб на репутацията на държавата"

По материала работи: Слав Велев
Над 1 000 мобилизирани полицаи за протест на опозицията в Албания

В Албания се подготвя масов протест на опозицията, по време на който се очаква опит за насилствено влизане в сградата на законодателната власт. По тази причина бе отложена и пленарната сесия на албанския парламент, насрочена за днес.

 

Между 1 000 и 1 200 полицаи ще бъдат разположени около сградата на парламента и правителството в центъра на Тирана, за да се предотврати насилието по време на протеста, предадоха албанските медии.

 

Полицията призова привържениците на опозицията да се въздържат от насилие. По-късно призива бе подкрепен и от президента Илир Мета, както и от посланиците на няколко западни държави, предаде РТС.

 

Според председателя на албанския парламент Грамоз Ручи, политическата ситуация все повече "се влошава напоследък, което е в ущърб на репутацията на държавата".

 

„Който не ни иска доброто, потрива ръцете си заради сцените на насилие, а всичко това го гледа света“, каза Ручи.

 

 

За решението на опозиционните депутати да се откажат от мандатите си, Ручи каза, че това е "политическо самоубийство".

 

„Отказване от парламентарни мандати и опозиция, която политически се самоубива и нанася щети на държавата“, такава констатация направи Ручи.

 

Националният съвет, като най-висшият орган на опозиционната Демократическа партия (ДП), по предложение на лидера на партията Люлзим Баша, прие единодушно решение да върне парламентарните мандати.

 

Също така, по предложението на Баша, преди два дни бе взето единодушно решение за връщане на парламентарните мандати на 43 депутати от тази партия. Вече са подписани декларациите за отказ.

 

Подобни заявления бяха подписани от членове на Социалистическото движение за интеграция, чийто лидер е Моника Кремади, съпруга на президента Илир Мета.

В петък заявленията ще бъдат предадени на парламента, което ще доведе до "безпрецедентна ситуация".

 

Демократите обясниха напускането на парламента с лошото състояние на демокрацията и върховенството на закона в Албания, корупционните схеми на премиера Еди Рама и обезсмислянето на парламента като демократичен форум.

 

Лидерът на демократите Баша каза че законодателите, заедно с гражданите, ще се включат в битката на опозицията за свалянето на "престъпното правителство" и връщане към демокрацията, правото на по-добър живот и спиране на миграцията на младите хора.

 

„Ще спечелим тази велика битка за Албания, демокрацията, Европа, Америка, за настоящето и бъдещето на тази страна. Затова призовавам всички ви на утрешния протест пред албанския парламент, който ще бъде върнат на Албания и албанците, а не на престъпността“, каза Баша.

 

dariknews.bg

Коментари

ivekeved ( преди 3 години )
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - 18 Amoxil Dose For 55 Pounds egy.pqcl.chernomore.bg.tfh.vb http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
okluciifirure ( преди 3 години )
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin Buy Amoxicillin ffi.bvwb.chernomore.bg.eyy.zz http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна