IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
20:46 | 13 март 2019
Обновен: 09:48 | 10 февруари 2024

Какво е бъдещето на отношенията между Турция и ЕС?

Брюксел ще запази партньорските си отношения с Анкара, заяви Йоханес Хан

По материала работи: Слав Велев
Какво е бъдещето на отношенията между Турция и ЕС?

Еврокомисарят Йоханес Хан подчерта в Европейския парламент, че Турция ще остане съседен стратегически партньор на Европейския съюз и че трябва да се работи много сериозно в тази посока. В същото време в страната честността на съда е поставена под въпрос и човешките права са застрашени, заяви Хан, цитиран от журналиста Николай Кръстев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Хан говори и за ролята на медиите, които са ограничавани в Турция, разказа Кръстев.

 

"Това показва, че Европа следи внимателно процесите в Турция и отчита всяка една от динамиките, които наблюдаваме в отношенията между Брюксел и Анкара. ЕП коментира, че се наблюдава ограничение на гражданските права в страната".

 

Европейската народна партия (ЕНП) подкрепи запазването на диалога с Турция, коментира Кръстев.

 

"ПЕС се обяви за спирането преговорите за присъединяването на Турция в ЕС. Аргументите на формацията са, че се наблюдават остри проблеми в страната, вътрешни конфликти, ограничава се гражданското общество и медиите. Остава и проблемът с акредитацията на чуждестранните кореспонденти, които работят в Турция", подчерта журналистът.

 

Dnes.bg

 

Четете още:  

 

 

Коментари

Новини Варна