IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
14:40 | 22 март 2019
Обновен: 19:42 | 10 април 2024

Каракачанов видя предизборна кампания в "Апартаментгейт"

Скандалът не клател управляващата коалиция

По материала работи: Слав Велев
Каракачанов видя предизборна кампания в "Апартаментгейт"

 

Вицепремиерът Красимир Каракачанов видя скандала с апартаментите на властта като предизборна кампания.

 

Той заяви и че този случай не клати управляващата коалиция и призова първо да излязат резултатите от проверките и тогава да се коментира.

 

"Отношенията в коалицията не зависят от скандали, а от отношенията между партньорите на ниво парламент и правителство. На този етап в тази насока няма драми. Би следвало да изчакаме резултатите от някаква проверка, иначе ме карате да влизам в предизборна кампания, защото честно казано и на това намирисва", коментира военният министър.

 

Каракачанов коментира и как ще се явят "Обединени патриоти" на евроизборите. Той за пореден път настоя, че патриотичната формация трябва да се яви заедно и добави, че според него може да се намери компромис, стига да има желание. За него не е вариант ВМРО да се яви само с една от другите две партии на евровота, защото това би означавало разбиване на коалицията.

 

"Обединени патриоти" трябва да се явят заедно в името на това да дадат една сериозна алтернатива на своите поддръжници, което гарантира минумим двама евродепутати. Предложих и алтернативен вариант - след като има няколко кандидатури, вместо да се снишаваме, да направим едни вътрешни избори. Може да стигнем до консенсус, ако има добро желание да се свърши това. Моето желание е налице", заяви вицепремиерът.

 

Според него ако все пак не се стигне до компромис, е по-добре всяка партия да се яви отделно, за да "няма съмнения утре кой колко тежи".

 

"Може би част от невъзможността да се стигне до обща кандидатура е желанието на някои от колегите да се преброяват. Ние в предишния формат 2-3 пъти се брояхме на избори поотделно, но може би някои искат да продължават. Ако не можем заедно, най-добре е всеки поотделно и да се види кой колко тежи. От наша страна ще има добър тон и феър плей игра", завърши Каракачанов.

 

Dnes.bg

 

Четете още:  

 

Коментари

Новини Варна