IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
10:20 | 24 март 2019
Обновен: 13:19 | 20 април 2024

Министърът в оставка Цецка Цачева: Тръгвам си с усещане за свършена работа

Никой не е казал, че съм извършила закононарушение, че съм злоупотребявала с обществени поръчки, съвестта ми е чиста, каза Цачева

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Investor.bg, архив

Тръгвам си с усещане за свършена работа в министерството, а преди това и в парламента. Това каза министърът на правосъдието в оставка Цецка Цачева в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.
 

„Винаги, когато има подобен скандал, когато е замесено името на политик, личното ми виждане е, че трябва да се носи отговорност. Бях готова още в четвъртък с подаване на оставка. Беше коректно да изчакам министър-председателя да се завърне в България от Брюксел“, коментира в предаването на БНТ "Денят започва с Георги Любенов" министърът на правосъдието в оставка Цецка Цачева.
 

Вчера премиерът Бойко Боpиcов пpие оcтавкaта на миниcтъpа на пpавоcъдието Цецкa Цачева. Това стана, след като двамата pазговаpяxа и обcъдиxа cвъpзаната c името й имотна cделкa. Пpед пpемиеpа Цачева заяви pешението cи, че подава оcтавкa и не желае cъздалото cе напpежение да cе пpенаcя въpxy pаботата на пpавителcтвото.
 

Цецка Цачева беше категорична, че оставката не е по искане на премиера, а двамата са споделили общата позиция.
 

„Никой не е казал, че съм извършила закононарушение, че съм злоупотребявала с обществени поръчки. Съвестта ми е чиста“, допълни Цачева. По думите ѝ ситуацията е неприятна в чисто човешки план.
 

„Нека да изчакаме да се развият събитията, да излязат резултатите от проверките. Аз съм човек с професия. Никой не може да ми отнеме онова, което знам и мога, така че животът продължава“, допълни още тя. Цачева заяви, че е направила всичко възможно, за да облекчи партията, премиера, лидера на ГЕРБ, правителството за предстоящите избори.
 

„Давам си сметка, че ситуацията се развива и в предизборна кампания, каквито неща обикновено се случват. Ще направя всичко възможно по никакъв начин те да не се отразят на кампанията на ГЕРБ и нейната победа“, посочи Цачева.
 

На въпрос дали ще остане в политиката, Цецка Цачева отговори: „Днес съм министър в оставка. Утрешният ден ще бъда министър в оставка в отпуска, какво ще се случи в сряда, четвъртък, след гласуването на оставката ми, е въпрос, чието решение ще взема аз, заедно с моето семейство“.
 

Министърът в оставка заяви, че няма никакви взаимовръзки с фирмата „Артекс“ и призова да се оставят компетентните органи да си свършат работата. „Отговарям само за себе си. Имам само този апартамент“, коментира тя и посочи, че по декларации може да се проследи, че цялото ѝ имущество, с което е влязла във властта, е заменено за този апартамент.
 

Цачева каза, че имуществото ѝ не е придобивано от приватизационни сделки. „За тези десет години имам някакви спестявания. Всичко това го има в декларациите, нека се проследи“, заяви още Цачева.
 

Според нея вероятно някъде нещо не е направила както трябва, но като юрист беше сигурна, че сделката е спрямо законите на страната.


Investor.bg


Четете още: Не съм принудена да подавам оставка, заяви Цецка Цачева
 

Коментари

Новини Варна