IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
09:41 | 17 април 2019
Обновен: 18:33 | 17 април 2024

"Йени шафак": Турция е била на 3 континента, не е вършила масови убийства

Първо Сирия, сега Турция е притисната от Средиземноморието по суша и море!

По материала работи: Слав Велев
"Йени шафак": Турция е била на 3 континента, не е вършила масови убийства

Отново е април. Това е напрегнат период, използван за експлоатиране на арменския въпрос за опити за притискане на Турция в ъгъла. Всеки път с настъпването на април, всяка година, ние започваме да чакаме, като се чудим коя страна този път ще заклейми събитията, свързани с арменците от 1915 г.

 

Не съм много сигурен дали арменците се безпокоят от това, че Западът ги използва, за да прикрие собствените си грехове, пише Юсуф Каплан, в. "Йени шафак".

 

Има обаче две неща, за които съм сигурен: ръководителите на западните империалистически държави опитват да прикрият собствените си вътрешни проблеми чрез арменците. Това е отвратително!

 

Ако арменците мислят, че няма такова нещо като лоша реклама, те трябва да знаят, че са загубили от самото начало.

 

Второто нещо, за което съм сигурен, е че да се заклеймява Турция (страната с най-успешен цивилизационен опит, която е имала власт на три континента и не е извършвала никакви масови убийства, и същевременно е имала общности с различни религии, култури и етноси, които мирно са съжителствали) като "извършител на геноцид" и да се правят опити децата в Турция да се наричат "деца на извършители на геноцид", е срамно поведение.

 

Април е тук отново и законите, свързани с арменците, отново са в дневния ред на някои западни страни. Този път с възмущение наблюдавахме как Франция и Италия правят изявления, порицаващи Турция.

 

Ние бяхме шокирани, тъй като Италия и Франция са "господари на геноцида" по света.

 

Те са последните, които трябва да говорят. Двете страни избраха да експлоатират арменския въпрос и да укриват греховете си, вместо да се извинят на Турция за това, че са предприели настъпление към южната част на империята по време на разпада на Османската империя, както и за масовите убийства, за зверствата, които са извършили там.

 

Да се очаква хуманност от империалисти, разбира се, е безсмислено.

 

Арменският въпрос обаче не е единственият проблем за Турция.

 

Погледнете, нажежава се атмосферата в Източното Средиземноморие. Съзнавате ли това?

 

Великобритания засилва военното си присъствие в Кипър.

 

На о-в Крит кацат италиански Ф-35.

 

Чували ли сме за това?

 

Това не е всичко.

 

САЩ, Италия, Франция, Израел, Обединените арабски емирства и Гърция извършиха интересно военно учение в Източното Средиземноморие, което продължи почти две седмици.

 

Чували ли сме за това?

 

Експлоатирането на арменския въпрос не е изненада. Подобни ситуации се очакваха. Подготвени сме за това.

 

Военното присъствие на британците в Кипър обаче не е въпрос, който лесно можем да игнорираме. Зли страни участваха във военно учение, пораждащо размисли, в Източното Средиземноморие в извънредно критичен период и това не може да бъде тема, на която да не се обърне внимание. Империалистите формират многопластов алианс срещу Турция на юг.

 

Не трябва да се игнорира и формирането на "арабско НАТО с Египет, Израел и саудитците" (в ядрото му) и формирането на арабски фронт срещу Турция.

 

Турция, която едва ли не бе обсадена от Сирия до вчера, все още плаща тежко за това.

 

Благодарение на операцията "Ефратски щит", ние разбихме плановете им да нанасят удари по Турция и ги накарахме да паднат на колене.

 

Ние някак си поехме контрола над формирания коридор на Кюрдската работническа партия (ПКК) в Сирия, но заплахата все още съществува.

 

Изглежда Турция ще има още проблеми по този въпрос.

 

И точно в това време депутат от ДПН (прокюрдската Демократична партия на народите - бел. ред.) на име Яхя Тезелли, съпредседателка на ДПН, има смелостта да каже, че Югоизтока са обещаните земи на Анадола и да каже, че ние сме пресушили тези земи, че тези земи ще бъдат спасени, както е било обещано. Това не може да бъде прието.

 

Аз казвам, че да имаш робско мислене е проблем и напомням, че подобни изявления трябва да бъдат разследвани от правосъдните органи.

 

Накратко: след Сирия този път Турция е обсадена от по-голям район, от Източното Средиземноморие.

 

Турция изглежда се е затворила в себе си след изборите (след местните избори на 31 март - бел. ред.). Във времена, в които тя е обсадена стратегически и по суша и по море, хоризонтално и вертикално, интровертността на Турция е опасна.

 

Призовавам властите да бъдат внимателни, да бъдат готови и да бъдат нащрек във връзка с тази обсада от Източното Средиземноморие, която настъпва стъпка по стъпка и представлява заплаха за сигурността и бъдещето на нашата страна.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна