МС: Премиерът е реагирал на сигнал за пътя край Своге
АПИ го проверила, казала на изпълнителя да поправи дефектите
Публикувана: 19 Apr 2019 | 19:30

Премиерът Бойко Борисов е реагирал на подадения от кмета на Своге сигнал за дефекти на пътя край града.


Това съобщават от правителствената пресслужба във връзка със сигнал от гражданско сдружение до Върховната касационна прокуратура, в който се твърди, че Борисов не е изпълнил служебните си задължения и носи отговорност за загиналите при тежката катастрофа с автобус на пътя.


20 души загубиха живота си при инцидента през август, а над 10 бяха ранени.


От МС уточняват, че с резолюция на министър-председателя на 8 март 2018 г. началникът на политическия кабинет на премиера изпраща писмо, с което препраща на МРРБ сигнала на кмета на Своге за път ІІ-16 Мездра-София, постъпил в кабинета на премиера на 28 февруари 2018 г.


Министърът на регионалното развитие и благоустройството незабавно разпорежда на АПИ да докладва за състоянието на пътя и за предприетите мерки, както и да бъде изготвен отговор за кмета с копие до политическия кабинет на министър-председателя.


В резултат на извършената от АПИ проверка, в края на месец май 2018 г., АПИ подготвя информация за кмета на Своге и кабинета на премиера, че е разпоредено на фирмата - изпълнител да отстрани възникналите дефекти в обхвата на пътя.


Четете още: Жителите на Своге: Няколко оставки не са решение!

 

Коментари ( 0 )