ГЕРБ атакува на вота: Силни сме, защото сме заедно!
Манфред Вебер също присъства на предизборното събитие на ГЕРБ
Публикувана: 19 May 2019 | 16:52
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Силни сме, защото сме заедно, заяви Цветан Цветанов на основното предизборно събитие на ГЕРБ.


"Благодаря сърдечно на кандидатите на евродепутати, които посетиха всички 250 общини", посочи зам.-председателят на ГЕРБ, като обясни, че те са успели да покажат какво са направили за просперитета на регионите.


"Имаме стабилност, имаме министър-председател Бойко Борисов. Когато бяхме в Благоевград, Кюстендил, Перник хората се интересуваха от АМ "Струма" и тя ще бъде факт", заяви той. Цветанов поздрави правителството за всички отделени ресурси и усилия за подкрепа на българските граждани. "Имаме избори, които трябва да спечелим, но те ще бъдат спечелени", добави зам.-председателят на ГЕРБ.


Той благодари на всички съюзи и формации, с които ГЕРБ е сключила споразумение за предстоящите европейски избори.


"Изправени сме пред избори, които ще спечелим, защото имаме прекрасна листа, с еврокомисар, петима евродепутати, които показаха на Европа как да работи", посочи той. Ще спечелим, защото имаме най-добрият кандидат на ЕК - г-н Вебер", заяви председателят на СДС Румен Христов.


"Благодаря на г-н Борисов, че благодарение на него се обединиха двете политически сили ГЕРБ и СДС. Благодаря на ГЕРБ и г-н Борисов, който за много кратък период време приключи дебата и сключихме това споразумение. Благодаря за нещата, които ще прави и г-н Вебер", допълни той. 


Тези избори са изключително важни и не бива да бъдат загубени, заради бъдещето на Европа и заради България, настоя Димитър Николов.


"Победата обича смелите. Тези избори са изключително важни и не бива да бъдат загубени, заради бъдещето на Европа и заради България", посочи той. По думите му без европейската солидарност и подкрепа нямаше как да България да постигне тези успехи в регионалната политика и инфраструктурата.


"Това е бъдещето, но това бъдеще е възможно, ако съберем сили да изпратим повече евродепутати в ЕП," заяви той. Според него кандидатите на ГЕРБ и СДС за представители в ЕП са образовани, диалогични, хора, които ще се борят за националните интереси. "Нека на 26 със сила на духа да постигнем подкрепа", заяви Димитър Николов.


"Ние сме длъжни след една седмица да успеем и победим, не защото ГЕРБ не е губила избори, а тъй като тези избори са изключително важни и не бива да бъдат загубени заради бъдещето на Европа, заради България, заради българските региони. Да знам това не са избори за местна власт, това не са избори за национален парламент. Без европейската солидарност и подкрепа ние нямаше как да решим натрупаните дългогодишни проблеми, свързани с инфраструктурата", каза още Николов.


"За бъдещето на обединена Европа тя има нужда от нашата конкретна, целенасочена подкрепа. Нека се вдъхновим от енергията и работата на нашия премиер г-н Борисов", посочи още Николов.


Еврокомисарят Мария Габриел благодари на премиера и посочи, че той 10 г. гради имиджа на България.


"Г-н премиер, вие градите вече 10 години имиджа на България, на която Европа има доверие. Ние пазим външната ни граница на съюза както никой друг. И на България, която задава приоритети в европейския дневен ред. На тези избори отново вярвам, че всеки ще даде най-доброто от себе си, за да покажем, че с премиера Бойко Борисов и ГЕРБ България следва непоколебимо европейския си път на развитие", заяви еврокомисарят.


"Ще покажем, че с труд, реалистични ангажименти и конкретни идеи ще продължим да работим за по-добър жизнен стандарт и развити региони, за Европа, която закриля и два перспективи“, посочи Мария Габриел.


"Ще работим за Европа, която е обединена и гради. Европа, която с единство и отговорност може да стигне и до най-отдалеченото училище и до най-малкото земеделско стопанство. Европа, която защитава нашето християнско семейство. Но тази Европа няма да дойде даром, за нея трябва да работим в дух на сътрудничество и взаимно уважение“, посочи тя.


Мария Габриел подчерта, че ключовата дума в Европа днес е доверие. „Доверието обаче е заложник на конформизма. Да му вдъхнем нова сила, зависи от всеки един от нас“, заяви тя.


Dnes.bg

Коментари ( 0 )