IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Политика
17:40 | 21 май 2019
Обновен: 12:47 | 11 април 2024

Експерт: Австрия е руският Троянски кон на ЕС

Мартин Владимиров от ЦИД с остра критика към ситуацията в Австрия

По материала работи: Слав Велев
Експерт: Австрия е руският Троянски кон на ЕС

Падането на австрийското правителство току преди евроизборите се превърна във водещата новина от ЕС, тъй като това е пример за руското влияние върху политическия живот в страната. По този повод Австрия си заслужи много остра критика от страна на Мартин Владимиров от Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД) в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

 

„За последните 5 години от налагането на санкции срещу Русия след анексирането на Крим, Австрия е привлякла повече от 20 млрд. евро инвестиции. Това е единствената страна в ЕС, която увеличава експозицията си към руския пазар след 2014 г. По този начин Австрия се превръща в истински Троянски кон за Съюза. Но това не може да се случи без подкрепата на всички партии в страната“, казва Владимиров.

 

Оказва се, че само Португалия и Испания от страните в ЕС нямат проруски партии в управлението си, според представителя на ЦИД. Но това са само две от общо 27-те страни членки на Съюза.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна