IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Политика
18:53 | 22 май 2019
Обновен: 11:01 | 12 април 2024

Македонският път към ЕС през Белград няма да има край

Политик от ВМРО-ДПМНЕ: При Първанов отношенията ни куцаха

По материала работи: Слав Велев
Македонският път към ЕС през Белград няма да има край

България няма изградени ясни държавни политики към Северна Македония, а най-малко за това имат право да говорят политици като Георги Първанов. Причината е ясна - по време на неговия мандат отношенията между Македония и България бяха най-лоши. Това мнение изказа пред Bloomberg TV Bulgaria Петър Богойески, ръководител на европейското крило в опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Северна Македония.

 

Богойески е убеден, че София и Скопие имат много общи теми, които отварят бъдещи перспективи, като България може да се превърне във вход на Северна Македония към ЕС. „Можем да си сътрудничим близко и в рамките на европейската интеграция и един ден да бъдем заедно и координирано да действаме като два съседни най-близки народи и най-близки държави на Балканите“, заяви политикът.

 

Богойески коментира и предложението на Бранко Цървенковски Северна Македония да се присъедини към ЕС през Западните Балкани.

 

„Македонският път“ през Белград няма да има край. Аз нямам нищо против Сърбия да влезе в ЕС, както и останалите страни от региона като Черна Гора, Босна и Херцеговина и Албания. Имам обаче против Македония да бъде заложник на сръбските интереси на Балканите, както и да бъде заложник на косовския въпрос“, категоричен е той.

 

Dnes.bg

 

Четете още:  

 

 

Коментари

Новини Варна