IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
16:39 | 24 май 2019
Обновен: 00:59 | 11 април 2024

Заев: Никога не сме били по-близки с България

Според него "българските инвестиции са добре дошли в родината му"

По материала работи: Слав Велев
Заев: Никога не сме били по-близки с България

Отношенията между Македония и България са приятелски, задълбочени и топли. Според мен, ние никога не сме имали по-добри взаимоотношения. Няма нито един гражданин, който да не потвърди това нещо. Това каза македонският премиер Зоран Заев, предаде БГНЕС.

 

"От тези отношения са щастливи както нашите, така и гражданите на България, в този момент на единство и взаимна подкрепа. Без този подход, без Договора за приятелство с България, нямаше да бъде възможно и споразумението с Гърция", заяви още македонският министър-председател.

 

„Приказката за интеграцията на региона достигна кулминацията си точно с Договора с България. Днес и България и Гърция са нашите най-големите поддръжници по пътя ни към Европейския съюз. Има културна размяна, художествени проекти, сериозни бизнес отношения и увеличаване на търговския обмен", подчерта Заев.

 

Според него "българските инвестиции са добре дошли в родината му".

 

"Имам информация за много инициативи, които в момента вървят. Сътрудничеството ни тепърва ще нараства. Ние сме част от НАТО. Вървим към ЕС. Имаме договор за сътрудничество и той може само да ни тласка напред, няма връщане назад", казва още Зоран Заев пред МКД.

 

 

По отношение на промените в правителството премиерът е категоричен, че гражданите са изпратили много ясно послание за промяна.

 

dariknews.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна