IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
21:02 | 26 май 2019
Обновен: 07:43 | 14 април 2024

За какво гласуваха политици и управници във Варна?

По материала работи: Слав Велев
За какво гласуваха политици и управници във Варна?

 

На прага сме на края на изборния ден за Европарламент. Ето какво споделиха пред Медийна група „Черно море“ политици и управници, упражнили правото си на вот във Варна.

 

„Гласувах за тази формация, чието политическо семейство в ЕС единствено обеща и ясно заяви, че мястото на България е в Шенген и в Еврозоната.“ Това коментира министърът на младежта и спорта Красен Кралев, след като упражни правото си на глас във Варна. „Гласувах децата на България да имат бъдеще, което да е в родината им, а това минава, разбира се, през силна България в обединена Европа. Надявам се да продължим успешно напред и да изпълним мечтите на нашите деца, децата на България. Да живеят в една стабилна и спокойна държава, с развита пазарна икономика, с развито гражданско общество - държава,  каквато градим всеки ден”, заяви още Красен Кралев.

 

Евродепутатът Емил Радев  гласува за една по-силна България, за Европа без двойни стандарти, за България в Шенген и за това бъдещият европарламент още от първия ден да започне с опитни и успешни хора, които да защитят интересите на страната. Той допълни, че приоритетите в новия ЕП са по-голям бюджет и повече средства за България. „Успяхме да договорим в предния мандат с 4 млрд. евро повече за страната. Трябва да успеем да защитим и през новия мандат тези 18 млрд.,които ще получи България през следващите 7 г. Още през тази година трябва да продължим битката за Шенген, за да можем да се похвалим, че сме страна -член в Шенгенското пространство. Защото пазим най-добре външните европейски граници, еврозоната, свалянето на мониторинга и, разбира се, присъствието на България в Европейския съюз да бъде много по-забележимо“, каза още Емил Радев и посочи, че страната ни трябва да достигне европейските стандарти както по доходи, така и по конкурентоспособност.

 

„Гласувах за по-добра Европа, каза областният управител на Варненска област Стоян Пасев, след като упражни правото си на вот. - Никой не говореше какво ще направи, когато отиде в Европа, това беше една от основните теми. По тази причина са изключително важни изборите в днешния ден, да не ги подценяват хората. Това, че България е от европейското семейство, е безспорен факт и без силни представители  няма как да защитаваме нашите позиции“, коментира Стоян Пасев и допълни: „България има много интереси в Европейския съюз, но едно от най-важните неща е страната ни да остане част от европейското семейство. Важно е при следващите европейски проекти да не губим пари“.

 

Кметът на Варна Иван Портних гласува за европейското развитие на Варна. „Гласувах за европейското развитие на България и на Варна, за европейското бъдеще на нашите деца“, заяви кметът на морската столица и областен координатор на ГЕРБ, след като упражни правото си на вот. „Нека не бъдем безразлични и пасивни, а да гласуваме, защото решаваме бъдещето на Европа за следващите пет години. Нека тя бъде обединена, силна, демократична. Варна и България да имат свои достойни представители в Европейския парламент”, каза още Иван Портних.

 

Своя глас за Европа, която да бъде променена, даде лидерът на БСП във Варна Борислав Гуцанов. След като даде своя вот, Гуцанов каза, че Старият континент е този, който трябва да задава дневния ред на света. „Ние трябва да сме тези, които да определяме един друг, нов свят, една друга Европа - по-социална, по-справедлива. Това да стане сега, а не в необозримото бъдеще“, посочи той, допълвайки, че гласува за Европа, която наистина да определя развитието на света, а не да бъде придатък към една или друга световна сила. 

 

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки гласува за български евродепутати, които да защитават правото на страната ни да бъде силна държава и достоен член на Съюза. „Гласувах за мобилизацията на българския народ срещу политическите брокери и измамници, за правото на същия този народ повече да не бъде лъган и ограбван и за правото му да живее достойно тук и сега“, каза Веселин Марешки.

 

„Гласувам за Европа, която да е по-близо до хората, които живеят в нея.“ Това каза, след като упражни правото си на вот, доц. д-р Георги Кючуков - oбластен председател на ПП „АБВ“ – Варна. „Призовавам първо всички да гласуват, които имат интерес от подобряване на положението в нашата страна и Европа, и, второ, да гласуват за знаещи, можещи, инициативни бъдещи депутати. За Европа, в която всички хора да се чувстват само европейци“, каза още доц. д-р Кючуков.

 

Павел Попов (ДСБ) обяви, че гласува за най-големия дом, който българите са имали – Европа. Той подчерта, че е крайно време българите да започнат участието си в неговото уреждане. „Трябва да направим така, че Европа, стъпила на стълбовете на свободата и сигурността, да издигне справедливостта като своя най-висока ценност. Българските евродепутати са само 17, но това е достатъчна бройка, за да допринесат за една Европа на справедливостта“, каза на свой ред Павел Попов.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна