IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
16:46 | 13 юни 2019
Обновен: 03:10 | 16 април 2024

След Брекзит на Острова остават без тоалетна хартия?

В списъка с дефицитни стоки са още алкохолът и чувалите за трупове

По материала работи: Слав Велев
След Брекзит на Острова остават без тоалетна хартия?

Очаква се дефицит на множество продукти на Острова при излизането на Обединеното кралство от ЕС без споразумение, пишe Express. Сред тях са тоалетната хартия, плодовете и зеленчуците, зехтинът, лекарствата.

 

В списъка са още и бройлерите за веригите за бързо хранене, сирената, сандвичите, някои марки сладкиши и сладоледи, цветята, минералната вода, виното, джинът, частите за велосипеди и чувалите за трупове.

 

По-рано тази седмица Еврокомисията предупреди, че сценарият без сделка остава възможен и при него всички европейски норми няма да се прилагат спрямо Великобритания, което ще донесе значителни проблеми за гражданите и ще нанесе значителни икономически щети, който ще е по-чувствителен за Обединеното кралство, отколкото за страните от ЕС.

 

На заседанието на колегията в сряда еврокомисарите са решили, че планираните мерки до първия срок 29 март 2019 г. за Brexit без споразумение остават актуални и нямат нужда от преразглеждане.

 

Dnes.bg

 

Четете още:  

 

 

Коментари

Новини Варна