IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
21:30 | 14 юни 2019
Обновен: 14:58 | 20 април 2024

Какво си казаха Румен Радев и Виктор Орбан в Будапеща?

Държавният глава оцени високо политиката на унгарското правителство за социални и данъчни облекчения за младите семейства

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Президентство

 

Президентът Румен Радев и министър-председателят Виктор Орбан обсъдиха необходимостта от реформа в миграционната политика на ЕС. Държавният глава оцени високо политиката на унгарското правителство за социални и данъчни облекчения за младите семейства, съобщава пресслужбата на българското президентство.

 

Партньорството между България и Унгария е изградено върху дълбоки исторически, културни и духовни връзки и е независимо от политическите промени, в която и да е от двете държави, беше общата позиция на държавния глава Румен Радев и унгарския министър-председател Виктор Орбан, които проведоха среща в Будапеща в рамките на официалната визита на българския президент в Унгария.

 

Двамата бяха категорични, че Европейският съюз все още няма кризисен план в случай на внезапен миграционен натиск по външните европейски граници и това трябва да се промени.

 

Обсъдено беше и двустранното сътрудничество в сферата на енергетиката, подходите в двете държави за енергийна диверсификация и по-голяма сигурност в доставките на енергийни ресурси, пише dariknews.bg.

 

Българският държавен глава оцени високо активната политика на унгарското правителство, насочена към създаването на перспективи за професионална реализация на младите хора в Унгария и за предоставянето на социални и данъчни облекчения на семействата.

 

Във втория ден от официалната визита в Унгария президентът Румен Радев се срещна и с председателя на парламента Ласло Кьовер. По време на разговора беше откроено доброто междупарламентарно сътрудничество, което разкрива благоприятни перспективи за последващо задълбочаване на приятелските връзки между България и Унгария.

Коментари

Новини Варна