IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
10:23 | 15 юни 2019
Обновен: 02:18 | 9 февруари 2024

Груевски избяга през Албания в Унгария в багажника на автомобил, разкри Заев

Бившият премиер е напуснал дома си скрит в багажника на кола

По материала работи: Слав Велев
Груевски избяга през Албания в Унгария в багажника на автомобил, разкри Заев

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев разкри, че правителството знае, че бившият премиер Никола Груевски е избягал през Албания в Унгария в багажника на автомобил, съобщават сръбски медии.

 

Бившият премиер е напуснал дома си скрит в багажника на кола.

 

Груевски е слязъл с асансьор в мазето на сградата, където се е скрил в багажника на автомобил, а после е бил изведен извън страната. В Албания го е чакала друга кола, унгарски дипломатически автомобил, каза Заев в интервю за германския всекидневник "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

 

Попитан защо търсенето на бившия премиер е започнало чак в понеделник, след като Груевски е трябвало да се яви в затвора още в петък, Заев обясни, че според македонските закони се позволява на осъдените в петък да прекарат почивните дни у дома и че това не може да се промени само заради неговия случай.

 

Груевски избяга в Унгария на 11 ноември миналата година, след като беше осъден на две години затвор. В Будапеща той получи политическо убежище. Груевски управляваше Северна Македония от 2006 до 2016 г.

 

news.bg

Коментари

Новини Варна