IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
17:11 | 20 юни 2019
Обновен: 11:49 | 16 март 2024

Бойко Борисов: Мария Габриел ще бъде европейски комисар от България

Той се пошегува, че за комисар я е пратил като Неделчева и с това име е записана и в телефона му

По материала работи: Слав Велев
Бойко Борисов: Мария Габриел ще бъде европейски комисар от България

Мария Габриел ще бъде европейски комисар от България и в новата Европейска комисия.

 

Това даде да се разбере премиерът Бойко Борисов днес в Брюксел. Той се пошегува, че за комисар я е пратил като Неделчева и с това име е записана и в телефона му.

 

Според него тя е прекрасен комисар и в пряк двубой е победила Елена Йончева на изборите.

Борисов заяви, че ресорът й е "най-модерният и най-хубавият", но тъй като ресорите не се повтарят, ще се обсъжда за какво ще се борим.

 

Той не очаква днес евролидерите да постигнат съгласие кой ще наследи Жан-Клод Юнкер като председател. "Решението на ЕНП е да поддържаме Вебер като план А", уточни той и допълни, че знае кои ще са тримата, които Доналд Туск ще предложи след Юнкер.

 

Премиерът се извини на коалиционния партньор - Обединени патриоти, че разговорът за партийните субсидии е започнал без тях.

 

"Възложих на Горанов и на Дариткова, даже й казах: Виждаш, че не е лесно да си Цветанов, и когато нещо се обявава или отиваш да говориш с опозицията, ще минеш и през тези, които ни подкрепят и сме в коалиция да им кажеш, за какво става въпрос", разказа той пред журналисти.

 

В тази връзка Борисов коментира, че Цветан Цветанов, който наскоро напусна партията, му липсва.

 

Разделих се с най-близкия си, семейство нямам, семейството ми беше Цветанов, и сега ми липсва, но се разделих, коментира той.

 

Борисов се ядоса и че продължава говоренето за партийните субсидии, като заяви, че не иска повече обвинения, че не е направил тази стъпка.

 

"Предстоят ни големи харчове, за да вдигнем нивото на сигурност в България", мотивира се премиерът за намаляването на парите. Според него в момента има нулева мигрантска вълна, защото "поддържаме нещата с хора и техника".

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна