IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
16:44 | 15 юли 2019
Обновен: 04:18 | 24 април 2024

Корнелия Нинова отстрани Борислав Гуцанов като председател на БСП - Варна

Национална кампания с подписки за допитване до жителите на отделните общини по местни проблеми ще стартира от морската столица

По материала работи: Борис Проданов
Корнелия Нинова отстрани Борислав Гуцанов като председател на БСП - Варна

Ръководството на БСП взе решение да свали политическото си доверие от градския председател на партията във Варна Борислав Гуцанов. Това обяви  лидерът на партията Корнелия Нинова след изнесеното заседание на Изпълнителното бюро на БСП в Морската столица. До провеждането на градската конференция временно изпълняващ длъжността ще бъде общинският съветник Христо Боев.

 

Нинова уточни, че на конференцията в началото на септември ще бъде номиниран кандидат за кмет на Варна от страна на БСП, ще се подреди листата и ще бъде решено как ще се процедира занапред. Като причини за отстраняването на Гуцанов лидерът на левицата изтъкна състоянието на градската организация, вътрешни противоречия и не на последно място резултатите от последните местни избори.

 

Като основни проблеми на града Нинова определи чистотата на въздуха във Варна и влиянието му върху здравето на жителите и гостите на града, тежкото състояние на уличната мрежа, канализацията, която при по-обилен дъжд е неефективна, сметопочистването и инвестиците от страна на малкия и среден бизнес.

 

„Варна е град с големи, но неоползотворени възможности“, изтъкна тя и добави, че пред БСП остро стои въпросът за изграждане на индустриална зона, което ще бъде заложено в програмите.

 

В областта се очертава демографски проблем в по-малките общини, проблеми в здравеопазването и поминъкът, каза още Корнелия Нинова.

 

В тази връзка лидерът на левицата заяви, че от Варна ще стартира и национална кампания с подписки за допитване до жителите на отделните общини по местни проблеми. Решенията на проблемите ще залегнат в платформата на партията.

 

Като грешен от БСП определиха и новия здравен модел, предложен от правителството.

„В България има 1,4 млн. пенсионери и 1,2 млн. деца, майки, бременни, неосигурени лица. Техните вноски се поемат от държавата и тя не бива да абдикира от здравето на хората.“

 

Относно сделката по закупуване на 8 броя F-16 от БСП отново са категорични, че са за модернизация на армията, но това не бива да надхвърля 2% от БВП на годишна база, както и да ощетява други сектори. Във връзка с това във вторник ще бъде свикан Съвета по външна политика и отбрана към БСП, за да бъде решено парламентарното поведение на левицата по въпроса.

 

Христо Боев (вляво) е временно определен за председател на БСП – Варна.

 

 

Текст и снимки Мариана Стойкова

 

 

Коментари

Новини Варна