IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
15:17 | 19 юли 2019
Обновен: 12:34 | 21 март 2024

Българка временно става основен говорител на Европейската комисия

Това потвърди самата Мина Андреева

По материала работи: Слав Велев
Българка временно става основен говорител на Европейската комисия

Българката Мина Андреева е назначена временно за главен говорител на Европейската комисия. Това потвърди самата тя на пресконференция днес.

 

Досега Андреева бе заместник на основния говорител Маргаритис Схинас. Гръцкото правителство предложи вчера Схинас да бъде назначен за еврокомисар в следващия състав на ЕК с председател Урсула фон дер Лайен.

 

Андреева добави, че досега 15 държави от ЕС са направили предложения за следващите си еврокомисари. Пет от предложените са жени, въпреки че новоизбраният председател на ЕК поиска да работи с най-много 13 мъже в своя 27-членен екип. Тя настоя държавите в ЕС да предложат по двама кандидати - мъж и жена.

 

Изслушванията на кандидатите ще се състоят от 30 септември до 8 октомври. Целият състав на ЕК с председател Урсула фон дер Лайен се предвижда да бъде гласуван от евродепутатите между 21 и 24 октомври. Настоящият състав на ЕК ще бъде на работа до 31 октомври.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна