IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
14:00 | 12 август 2019
Обновен: 23:08 | 27 март 2024

Борисов разговаря с вицепрезидента на Иран

Премиерът Борисов отбеляза, че двустранното сътрудничество се развива на базата на 122-годишна история на установени дипломатически отношения и взаимно уважение

По материала работи: Пламен Янков
Борисов разговаря с вицепрезидента на Иран

Снимка: МС
 

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с първия вицепрезидент на Ислямска република Иран Есхаг Джахангири. В рамките на форума в „Аваза“ двамата обсъдиха развитието на отношенията между България и Иран.
 

Премиерът Борисов отбеляза, че двустранното сътрудничество се развива на базата на 122-годишна история на установени дипломатически отношения и взаимно уважение. Българският министър-председател сподели добрите си впечатления от посещението си в Иран през 2016 година. Визитата на премиера Борисов в предишния му мандат беше първа по рода си за последните повече от 20 години.
 

Министър-председателят Бойко Борисов акцентира върху работата по изпълнението на договореностите от 19-тата сесия на Смесената българо-иранска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. По думите му те са показателни за желанието на България да продължи сътрудничеството си с Иран.

Коментари

Новини Варна