АБВ с четири сигурни кандидатури за предстоящите местни избори във Варненско
Доц.д-р Георги Кючуков от националния съвет на партията коментира и изваждането на България от Парижкия меморандум за морския флаг
Публикувана: 24 Aug 2019 | 16:50

В началото на септември ще стане ясен кандидатът за кмет на Варна подкрепен от лявоцентристката коалиция в която ще участва АБВ. Това съобщи доц.д-р Георги Кючуков от националния съвет на партията.  
 

Ние сме склонни да подкрепим този кандидат, който предлага най-добра програма за развитие на града, за развитие в полза на хората, каза доц.д-р Георги Кючуков – член на НС на АБВ и член на Изпълнителното бюро на партията.


АБВ има четири сигурни кандидатури на предстоящите местни избори в общини във Варненска област. В две населени места няма да се издига кандидат. Доц.д-р Кючуков, коментира и изваждането на България от Парижкия меморандум за морския флаг, което се дължи на липсата на достатъчно български кораби в пристанищата по света. Според него този въпрос е от голямо значение за Варна като основен морски град. 

 

Като цяло престижа на българския морски флот е паднал драстично, оттам падат приходите, падат печалбите, смята доц.д-р Кючуков.


Председателят на АБВ Румен Петков разкритикува работата на парламента и правителството и определи като катастрофално законодателството в последните 10 години. Той коментира и че правителството и министър-председателят трябва да обяснят пред обществото кой ще плати заплатите на тол полицията, след като няма тол система.


След като беше ясно заявено, че техните заплати ще се осигуряват от тол системата по силата на каква нормативна уредба и от какъв източник те взимат своите заплати, коментира Петков. 


Румен Петков е на мнение, че за забавянето на тол системата отговорност носи правителството.

 

АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ

 

Още от: Политика

Коментари ( 0 )