IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
16:52 | 12 септември 2019
Обновен: 17:19 | 21 март 2024

БСП залага на независим кандидат за кмет

Условието е да бъде издигнат от инициативен комитет

По материала работи: Пламен Янков
БСП залага на независим кандидат за кмет

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов да бъде издигнат като независим кандидат за кмет, подкрепен от БСП. Това реши на градска конференция във Варна партията-столетница. Основната причина е търсенето на широко обединение, което да промени модела на управление в града.
 

Градската конференция на БСП във Варна даде „зелена светлина“ партията да подкрепи председателя на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов за кмет, но при условие, че бъде издигнат от инициативен комитет и не участва в листа за общински съветници. Новината съобщи председателят на местната структура Борислав Гуцанов. Причина партията да погледне към външен кандидат според Гуцанов, е, че трябва да се търси широко обединение и да се подаде ръка към патриотичния вот в града.
 

„Такава беше позицията и формулата на НС, когато коментирахме в Габрово какви коалиции да бъдат правени. След като сме взели такова решение, няма причина да не бъде одобрено. Иначе трябваше НС да вземе – с тази политическа партия може, с тази не може“, каза Гуцанов.
 

На конференцията той получи вот на доверие и запази лидерската си позиция в местната структура, два месеца след като доверието от него свали председателят на партията –столетница Корнелия Нинова. Гуцанов обаче си направи самоотвод като кандидат за кмет.
 

„Аз не смятам, че можем да направим тази формула и аз да бъда кандидат за кмет. Аз съм толкова ясно очертан БСП-кандидат, че не смятам, че в момента това е правилното за излизане в тази тежка ситуация да се борим с основния ни опонент ПП ГЕРБ“
 

За широко обединение се обяви и номинираният Костадин Костадинов.
 

„Има още 7 партии, които са заявили подкрепа за моята кандидатура и това ще стане ясно в следващите дни. Те по същия начин, подкрепяйки мен, няма да издигнат свои кандидатури, но в случая аз ще съм кандидат на всяка една от тези политически сили, всъщност ще съм кандидат на всеки един нормален варненец и на всеки един човек в нашия град, който иска нещата да се променят във Варна към по-хубаво“, каза Костадинов.
 

Неговата номинация трябва да бъде гласувана от пленума на БСП на 15 септември.
 

Елена Кирова

Коментари

Новини Варна