Емил Радев: Европа още не може да се справи с последствията от мигрантската криза
В тази връзка e изключително важно бързото прилагане на засилената Европейска агенция за гранична и брегова охрана
Публикувана: 13 Sep 2019 | 10:20

На днешното заседание на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред в Европейския парламент се за представи доклада за дейността на ФРОНТЕКС.


"В хода на дебатите заявих, че за съжаление трябва да признаем, че Европа все още не може да се справи с последствията от мигранската криза през 2015 г. Тревожещи са и данните от последните няколко седмици за новото активизиране на Балканския маршрут, а именно - увеличения мигрантски натиск на гръцката граница. Само в последната седмица на Август на гръцкия остров Лесбос има данни, че са пристигнали над 600 нови души идващи от Турция, предимно от афганистански произход. Много хора се притесняват, че кризата отново може да се повтори, а Европа няма готовност да се справи с нови „големи мигрантски вълни“, заяви българският евродепутат Емил Радев.


"В тази връзка e изключително важно бързото прилагане на засилената Европейска агенция за гранична и брегова охрана, която продължава да играе централна роля за осигуряването на здрави външни граници, каквато между впрочем са границите на България, където се намира една от най-чувствителните външни граници на съюза - тази с Турция. От голямо значение тук е и доброто сътрудничество с трети държави за целите на връщането на незаконни мигранти", каза още той.

Още от: Политика

Коментари ( 0 )