IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
11:03 | 17 септември 2019
Обновен: 21:19 | 13 март 2024

Общо 35 партии, коалиции и инициативни комитети на изборите във Варна

Имената на кандидатите за кметове и общински съветници ще научим на 24 септември

По материала работи: Борис Проданов
Велин Жеков, председател на ОИК - Варна.

За местните избори на 27 октомври в морската столица са регистрирани 23 партии, 5 коалиции, 3 местни коалиции и 4 инициативни комитета (два за издигане на независими общински съветници, един за кмет на община Варна и един за кмет на с. Тополи), заяви за Медийна група „Черно море“ председателят на ОИК – Варна, Велин Жеков. Крайният срок за регистрация изтече в понеделник, 16 септември. А имената на кандидатите за кметове и общински съветници във Варна ще научим на 24 септември след 17 ч.

 

До 25 септември – списъците с регистрираните кандидати трябва да са вече в ЦИК и се провежда жребий за номерата в интегралната бюлетина. На 26 септември – ЦИК трябва да утвърди образеца на бюлетините.

 

На 27 септември започва официалната предизборна кампания. Тя приключва на 25 октомври. Събота, 26 октомври, е Ден за размисъл и Димитровден. На 27 октомври изборният ден започва в 7 ч. и завършва в 20 ч.

 

12 октомври е крайният срок за подаване на заявления за вота по настоящ адрес. Избирателите с трайни увреждания могат да поискат да гласуват в подвижна избирателна кутия.

 

Борис Проданов

 

Още по темата: Кои са кандидатите за кметове и общински съветници във Варна?

Коментари

Новини Варна