Анелия Клисарова призова на балотажа да се гласува по съвест
Иван Иванов: Не можем да подкрепим Костадин Костадинов, ще има наказания в БСП
Публикувана: 31 Oct 2019 | 13:26

Позицията на БСП след І тур беше представена от председателя на предизборния щаб Иван Иванов и кандидата за кмет на община Варна проф. Анелия Клисарова.

 

„Не съм недоволна от получените резултати. В личен план удвоих резултата си, резултатите и за общински съветници също са добри. От балотажа ме разделиха 276 гласа. За ІІ тур БСП не е водило разговори с нито един от двамата кандидати, защото не виждаме смисъл в това. Нито Иван Портних, нито Костадин Костадинов ще изпълняват нашата визия за Варна и затова не поемаме анжажимент да подкрепим някой от тях.

 

Това ще е сговор, защото някой ще трябва да плати сметката за личностно облагодетелстване. Почтеният призив към нашите избиратели е да гласуват по съвест“, заяви проф. Клисарова.

 

На свой ред Иван Иванов посочи математически аргументи за успеха на БСП в местните избори във Варна.


„През 2015 г. съветниците в ОбС – Варна, бяха 5-има, сега са 8. Имаме 4 балотажа за кметове на 5-те района, тогава бяха 2 с подкрепени от нас независими кандидати.

 

Проф. Клисарова удвои гласовете си за кмет на Варна. На фона на по-ниската избирателна активност като цяло сме привлекли с 60% повече симпатизанти в сравнение с 2015 г. И това въпреки приятелския огън на наши „другари“ от Градския съвет на БСП – Варна, с председател Борислав Гуцанов, който е със снето политическо доверие“, посочи Иван Иванов.

 

Той коментира и кандидатурата на Костадин Костадинов за кмет на Варна, предложена от Борислав Гуцанов преди местния вот.

 

„Националният съвет на БСП единствен решава какви кандидатури да издигне. Почти единодушно кандидатурата на Костадинов отпадна, БСП никога не е подкрепяло лидери на други политически партии. Но и няма как да дадем доверие на човек участвал в Луков марш, който е известен с изявите си в миналото – екстремистки, така да ги кажа – нахлуването в Областния съвет, опит за щурмуване на ромската махала.

 

Това, може би, са негови грешки на растежа, но чисто политически няма как БСП да издигне за кандидат-кмет Костадин Костадинов. ГЕРБ пък са ни основен конкурент и няма как да подкрепим Иван Портних. Затова апелът ни към нашите избиратели в неделя е да гласуват за 4-ата ни кандидати на балотажи в районите, а за кмет на Варна да решат по съвест“, обобщи Иван Иванов.

 

След приключване на изборите предстоят наказания за членове на градската организация, които са работили против БСП на тези избори. Техни действия са довели до загуба за левицата на поне 1500 гласа, посочи Иванов и припомни, че най-тежкото наказание е изключване от партията, като преценката е на Националния съвет и Контролната комисия след представяне на съответните аргументи.

 

Самият Иван Иванов преди 4 г. влезе в Общинския съвет на Варна като представител на гражданската квота в местна коалиция, в листата на която беше и Костадин Костадинов.

 

„Освободихме Костадин Костадинов за себичност и егоизъм. В резултат на това групата ни в местния парламент се разпадна“, завърши Иван Иванов.

 

Черно море

 

Местни избори 2019 - Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

Още от: Политика

Коментари ( 0 )