IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
20:33 | 3 ноември 2019
Обновен: 11:03 | 1 май 2024

Иван Портних: След 4 г. искам да видя Варна по-хубава и по-добре развита икономически

През цялата кампания имаше манипулации и откровени нарушения на изборния процес, каза още кметът

По материала работи: Борис Проданов
Иван Портних: След 4 г. искам да видя Варна по-хубава и по-добре развита икономически

След 4 г. искам да видя Варна по-хубава и по-добре развита икономически. Това сподели пред журналисти кандидатът за кмет на община Варна Иван Портних минути, след като гласува заедно със съпругата си в 175 СИК в курорта Златни пясъци. Тази вечер социологическите проучвания го обявиха за победител на ІІ тур с голяма разлика.

 

През цялата кампания имаше манипулации и откровени нарушения на изборния процес. Не случайно пуснахме жалба точно в Деня за размисъл преди балотажа, призна той.

 

Ударното темпо през последните години е прекрасна основа за растеж през следващия мандат. Продължаваме с подобряване на инфраструктурата в града. След големите булеварди фокусът се измести изцяло върху малките улички, междублоковите пространства, върху изграждането на нови паркоместа, зелени зони и зони за отдих. Това, което се прави в момента в микрорайоните на Варна, ще продължи и занапред, увери Портних.

 

Той посочи, че Варна трябва да се развива и в икономически план. Новият профил на града е свързан с изграждането на новата индустриално-промишлена зона. Интересът на инвеститорите към нея ще става все по-голям с напредването на АМ „Хемус“, обеща Иван Портних.

 

Той каза също, че с навлизането на големи компании от IT и аутосорсинг сектора условията за реализация на младите стават все по-големи заради разкриването на нови по-добре платени работни места. В това отношение има много сериозен потенциал и ще продължим да работим за това Варна да бъде модерен, удобен за живеене млад град, в който младите да могат да се реализират, обобщи Иван Портних.

 

Ставри Таргов

Полина Петрова

 

Прочетете още: Стоян Пасев: Изграждането на индустриална зона е приоритет

 

Коментари

Новини Варна