IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Политика
09:28 | 15 декември 2019
Обновен: 20:06 | 7 февруари 2024

Джереми Корбин пое отговорност за поражението от консерваторите

Toй допълва още, че ще се оттегли напълно от партията

По материала работи: Слав Велев
Джереми Корбин пое отговорност за поражението от консерваторите

Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин пое отговорност за това, че партията загуби изборите.

 

Корбин нарече резултатите от изборите "наистина разочароващи" в коментар за британския вестник "Гардиън". Корбин допълва още, че ще се оттегли напълно от партията, когато бъде избран негов заместник през пролетта.

 

 

По думите му едва ли Лейбъристката партия е платила цената за политиката на Брекзит, която някои избирателите възприемат като опит за преодоляване на разделението между оставащи и напускащи, а от други като повторно провеждане на референдума.

 

 

„Претърпяхме тежко поражение и аз съм отговорен за това“, разкая се още лидерът на лейбъристите. Досегашните депутатски места на лейбъристите отидоха в ръцете на торите в северната част на Англия и Мидланд, давайки на Консервативната партия мнозинство от 80 народни представители.

 

dariknews.bg

 

Коментари

Новини Варна