IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
10:43 | 9 януари 2020
Обновен: 09:02 | 14 април 2024

Започна КСНС при президента, първите мъже в държавата обсъждат ситуацията в Близкия изток

Формулираната от държавния глава тема е „Възможни рискове и заплахи за националната сигурност в контекста на усложнената среда на сигурност в Близкия изток“

По материала работи: Слав Велев
Започна КСНС при президента, първите мъже в държавата обсъждат ситуацията в Близкия изток

Започна Консултативния съвет по национална сигурност при президента Румен Радев, който той свика заради възникналата криза по оста САЩ – Иран, която нагнети напрежението в Близкия изток.

 

За да обсъдят ситуацията, на „Дондуков“ 2 тази сутрин дойдоха премиерът Бойко Борисов, председателят на парламента Цвета Караянчева, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, както и министрите на вътрешните работи и финансите Младен Маринов и Владислав Горанов.

 

При президента са още ръководителите на службите, председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов и представители на всички парламентарно представени политически партии - лидерката на БСП Корнелия Нинова, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, секретарят на ПГ на „Обединени патриоти“ Юлиан Ангелов и депутатът от „Воля“ Пламен Христов.

 

Формулираната от държавния глава тема е „Възможни рискове и заплахи за националната сигурност в контекста на усложнената среда на сигурност в Близкия изток“.

 

dariknews.bg

 

Коментари

Новини Варна