IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
14:14 | 20 януари 2020
Обновен: 02:01 | 11 април 2024

Генералният прокурор на Русия напуска, отива на друга работа

От дни върви смяна на състава на руското правителство

По материала работи: Слав Велев
Генералният прокурор на Русия напуска, отива на друга работа

Юрий Чайка. Снимка: архив, БГНЕС

Юрий Чайка напуска поста генерален прокурор на Русия „във връзка с преминаване на друга работа“, съобщиха от пресслужбата на руския президент.Предложението за това дойде от държавния глава Владимир Путин. За тази длъжност президентът предлага заместник-председателя на Следствения комитет Игор Краснов.Съветът на федерацията планира да обсъди освобождаването на Чайка от задълженията му и назначаването на Краснов на 22 януари, каза източник от горната камара на руския парламент, цитиран от РИА Новости.

 

43-годишният ген. Краснов е разследвал ключови дела, сред които убийството на политика Борис Немцов и разхищаването на пари, предтназначени за строителството на космодрума „Източни“.На 15 януари след отправеното послание на Путин към парламента премиерът Дмитрий Медведев обяви, че правителството подава оставка в пълния си състав. В момента тече процеса на сформиране на нов кабинет.Чайка дойде на поста генерален прокурор на юни 2006 г. Засега не е известно с какво ще се занимава той в бъдеще.

 

dnes.bg

 

Проверяват за бомби над 100 училища в Москва след анонимни заплахи

 

Коментари

Новини Варна