IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
17:53 | 23 януари 2020
Обновен: 17:48 | 16 март 2024

Кралица Елизабет II одобри законопроекта за Брекзит

Европейският парламент трябва също да ратифицира сделката и това ще стане на 29 януари

По материала работи: Слав Велев
Кралица Елизабет II одобри законопроекта за Брекзит

Британската кралица Елизабет Втора одобри законопроекта за излизане на Обединеното кралство от Европейския съюз, предадоха световните агенции. Това беше последната официална стъпка, за да може законопроектът да стане действащ закон. Тази стъпка проправя пътя за Брекзит на 31 януари.

 

Вчера британският парламент одобри законопроекта - повече от три години, след като британците се произнесоха на референдум за излизане от ЕС.

 

Европейският парламент трябва също да ратифицира сделката и това ще стане на 29 януари. Така Великобритания ще стане първата страна членка на ЕС, която ще го напусне.

 

"Понякога имахме усещането, че никога няма да пресечем финалната линия на Брекзита, но го направихме", заяви днес британският премиер Борис Джонсън.

 

"Сега можем да забравим разделенията и горчивината от тези три последни години и да се съсредоточим върху навлизането в едно по-светло и вълнуващо бъдеще", допълни той.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна