IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
15:33 | 9 февруари 2020
Обновен: 04:03 | 14 март 2024

Джонсън насочва фокус към неравенството в Англия

Британският премиер планира увеличение на разходите за инфраструктура в по-бедните северни райони

По материала работи: Слав Велев
Джонсън насочва фокус към неравенството в Англия

Британският премиер Борис Джонсън планира увеличение на разходите за инфраструктура, насочено към Северна Англия, стремейки се да изпълни предизборните си обещания от декември, когато Консервативната партия спечели парламентарните избори, пише Bloomberg.Програмата ще включва 40 млн. паунда (52 млн. долара) за 5G безжични мрежи в селските райони и инвестиции в обществения транспорт, твърди служител на правителството.Джонсън също планира да вземе решение в рамките на дни за бъдещето на проекта HS2 - скъпа железопътна инициатива, която планира да свърже Лондон и Бирмингам и чиято реализация породи множество политически спорове.

 

Проектът HS2 би увеличил капацитета на железниците и намалил времето за пътуване, но на огромна цена. Също така министърът на транспорта Грант Шапс ще изиска от националната железница кръг от подобрения за пътниците, с които да се намалят закъсненията на влаковете и да се наеме повече персонал, на стойност 20 млн. паундаДвете части на плана представляват програма, с която да се помогне на Северна Англия да догони Лондон и югоизточната част на страната - традиционните икономически двигатели на Великобритания.

 

Правителството на Джонсън, което извади Кралството от Европейския съюз миналия месец, обеща на изборите през декември, да се опита да преодолее икономическото неравенство в различните региони на Англия.Според информация на Telegraph служители на министерството на финансите вече оценяват как да се повишат данъците на по-заможните собственици на жилища, които обикновено живеят в южната част на Англия.В събота Financial Times съобщи, че финансовият министър Саджид Джавид обмисля и намаляване на данъчните облекчения, които са в полза на хората с висок доход.

Четете още: 

Жертвите на коронавируса вече са над 800

 

Коментари

Новини Варна