IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Прогноза за времето
08:19 | 20 май 2017
Обновен: 09:25 | 15 април 2024

Слънце и дъжд ще се редуват през уикенда

Над Черноморието ще бъде с променлива, често значителна облачност

По материала работи: Борис Проданов
Слънце и дъжд ще се редуват през уикенда

Слънце и дъжд ще се редуват през уикенда. Накратко така може да се обобщи прогнозата за двата почивни дни. Сутрин ще е хладно, с температури между 5 и 10 градуса, а следобед термометрите ще показват над 20 градуса.

 

Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН) обещава в сутрешните часове днес да бъде предимно слънчево. Около и след обяд от североизток ще се заоблачи, а над планинските райони на Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност.

 

В отделни райони ще превалява краткотраен дъжд, а през нощта срещу неделя, валежи ще има на много места в страната. Максималните температури ще са между 22° и 27°.

 

Над Черноморието ще бъде с променлива, често значителна облачност. На отделни места ще превалява краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен предимно западен вятър.

 

Над планините ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, значителни в следобедните часове. На места ще превали краткотраен дъжд.

 

Ще духа умерен запад-северозападен вятър, по високите и открити части - временно силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 8°.

 

В неделя и понеделник ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, на места временно интензивни, придружени с гръмотевици. Дневните температури ще се понижат с 5-6 градуса.

Коментари

Новини Варна